Yunet
 

Društvo

Otvoren prvi Centar za roditelje u Kovačici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. septembar 2021. • 11:58 •

Otvoren prvi Centar za roditelje u Kovačici

Fondacija Novak Đoković je u Kovačici otvorila prvi Centar za roditelje. Ovo je prvi od planiranih 15 centara koje će Fondacija u saradnji sa svojim partnerima The Human Safety Net-om i Generali osiguranjem Srbija, otvoriti širom zemlje. U njima će se održavati radionice programa “Podrška, NE perfekcija”.

U okviru programa “Podrška, NE perfekcija” Novak Đoković Fondacija je u Kovačici otvorila prvi Centar za roditelje pri Predškolskoj ustanovi “Kolibri”. Reč je o jedinstvenom projektu koji se u Srbiji realizuje prvi put sa ciljem da se polaznici dodatno osnaže i što bolje staraju o svojoj deci. Sredstva su obezbeđena od strane projekta “Proširi uticaj” koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice. Maja Kremić, nacionalna direktorka “Novak Đoković Fondacije”, istakla je da u skladu sa misijom Fondacije nastavljaju da sarađuju sa roditeljima kao najvažnijim osobama u odrastanju svakog deteta.

Smiljana Grujić, glavna programska menadžerka Novak Đoković Fondacije, istakla je da je planirano da program obuhvati još 2200 roditelja i više od  4400 dece uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom. Nataša Kostić, direktorka PU “Kolibri” zahvalila je Fondaciji, a potom objasnila kako će funkcionisati. O benefitima učešća u Radionicama govorile su majke koje su se najpre zahvalile Fondaciji, a potom se osvrnule na konkretne stvari koje su naučile.

Jaroslav Hrubik, predsednik Opštine Kovačica istakao je da je ovo prilika da se pomogne roditeljima da razmenom iskustva nauče da što bolje vaspitavaju decu. Gorana Rašić, članica Izvršnog odbora kompanije Generali Osiguranje Srbija istakla je da kompanija Generali i Fondacija Novak Đoković sarađuju od 2018. dele iste vrednosti i imaju isti cilj.

Do kraja ove godine biće otvoreno još devet, a u 2022, još pet centara. Fondacija od osnivanja 2007. ulaže u predškolsko obrazovanje i do sada je rekonstruisala ili izgradila 47 vrtića, omogućilo usavršavanje za 2200 vaspitača i pomoglo više od 47,500 dece.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad