Yunet
 

Društvo

Završeni radovi druge faze na Strelištu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. oktobar 2021. • 11:33 •

Završeni radovi druge faze na Strelištu

Završeni su radovi na drugoj fazi rehabilitacije Ulice Veljka Vlahovića na Strelištu. Skinut je sloj starog i dotrajalog asfalta, izvršeno je ravnanje i postavljen je završni sloj asfalta. Deonica od Ulice Veljka Petrovića do Cvijićeve ulice danas je otovrena za saobraćaj.  Završne radove je danas obišla gradska menadžerka Maja Vitman.

Završena je druga faza rehabilitacije Ulice Veljka Vlahovića na Strelištu tačnije deonica od Ulice Veljka Petrovića do Cvijićeve. Usled višedecenijskog neulaganja ulica je bila u priličnom lošem stanju, a odgovornom politikom gradske vlasti, dobila je novi izgled. Završne radove na drugoj fazi danas je obišla gradska menadžerka Maja Vitman.

– Zahvalni smo građanima na podršci, iskazanim potrebama i stpljenju prilikom izvođenja radova na rehabilitaciji kolovoza u naselju Strelište. Građani naselja Strelište su nam se obratili da rešimo pitanje ishabanog kolovoza u Ulici Veljka Vlahovića, jer predstavlja jednu od najfrekventnijih ulica u naselju. Zadovoljstvo nam je da smo rešili ovaj, za njih bitan problem. Naime, ulica po svom značaju ima višestruku vrednost imajući u obzir da kroz nju prolaze gotovo svi žitelji naselja zbog potrebe vrtića, škole, pošte, banke, ali i pijace, kao i mnogih marketa, što ujedno čini i deo glavne veze sa centrom grada. Ujedno po infastrukturnoj vrednosti kroz nju prolazi i kišni kolektor koji će uskoro nakon urađenih projekata kišne kanalizacije opsluživati i druge ulice koje nikad ranije nisu bile rešene po pitanju odvođenja voda. Kišna kanalizacija na Strelištu sem u Ulici Veljka Vlahovića ne postoji. Ovo je neverovatna činjenica, ali na žalost istinita. Radujemo se radovima koji slede i rešavanju ovog bitnog pitanja. Mnogo smo postigli stvaranjem ključnih mogućnosti za realizaciju bitnog životnog prosperiteta naselja Strelište, kaže Maja Vitman, gradska menadžerka.

Treća faza rehabilitacije Ulice Veljka Vlahovića krenuće u ponedeljak 4. oktobra ističe Maja Vitman.

– Od ponedeljka 4. oktobra počinje treća faza radova u ulici Veljka Vlahovića. Ulica će biti kompletno zatovrena za saobraćaj, po sistemu radova u drugoj fazi. Biće promenjen režim saobraćaja kako bi radovi mogli što brže i nesmetano da se odvijaju. Ovim putem bih se zahvalila svim stanovnicima naselja Strelište na razumevanju ali isto tako na podršci tokom niza godina unazad, koji su nam omogućili da upravo dobrom realizacijom i realizovanjem privrednog ambijenta u Pančevu, grad ima danas mogućnost da finansira asfaltiranje ulica u celom gradu i ono što je važno da se zna jeste da 42 km puteva za period od godinu dana izvedeno a to je upravo urađenoi projektom JPP za rekonstrukciju, izgradnju i rehabilitaciju putne infrastrukture. Takođe, radovi na kompletnoj rekonstrukciji su u toku u ulici Branka Anovića i Radničkoj, izgradnja pešačko biciklističke stazi u Zoni sever, a u tok sledeće nedelje kreće rekonstrukcija ulice Branka Radičevića u Gornjem gradu, kaže Maja Vitman, gradska menadžerka.

U naselju Strelište od izgradnje, osim redovnog održavanja, nije bilo značajnih ulaganja. Zahvaljujući dobroj saradnji državnih i lokalnih institucija, ovo naselje dobija drugačiji izgled i meštani to prepoznaju.

– Moram da napomenem da na Strelištu dugo ništa nije rađeno, da je bilo ostavljeno sa strane. Zahvaljujući gradskoj vlasti, koja brine o budućnosti grada, završeni su radovi na asfaltiranju dosta ulica na Strelištu. Saradnja sa građanima je dobra. Trudimo se da osluškojemo potrebe građana koji se obraćaju u MZ, i Savet radi na tome da što više uradi, da postoji ta spona između gradske vlasti i MZ. Zahvaljujem se svim građanima na saradnji i strepljenu i molim ih da u toku treće faze radova uklone svoja vozula da bi sve bilo završeno što pre i bez prepreka, ističe Ivana Đorđević, predsednica Saveta MZ Strelište.

U predhodna dva meseca radovi na asfaltiranju su završeni u ulici Mažuranićevoj, Laze Kostića, Vojislava Ilića, Isidore Sekulić, kao i parkinzi u ulici Isidore Sekulić od Jovana Pavlovića do Veljka Vlahovića, istakla je Maja Vitman.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena