Yunet
 

Društvo

Vožnja bicikla za kampanju ,,Daj pedalu raku” na Keju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. oktobar 2021. • 11:13 •

Vožnja bicikla za kampanju ,,Daj pedalu raku” na Keju

Oktobar je mesec kada se obeležava kampanja “Mesec borbe protiv raka dojke”. Na Keju Radoja Dakića u Pančevu organizovana je vožnja bicikala i deljenje promotivnog materijala kako bi se istakla važnost preventivnih pregleda, pod sloganom “Daj pedalu raku”.

Grad Pančevo se i ove godine uključio u kampanju “Daj pedalu raku”. Zavod za javno zdravlje Pančevo, zajedno sa Udruženjem “Milica” i kompanijom “Avon” organizovali su podelu promotivnih materijala i biciklističku turu. Kampanju su podržali i deca i nastavnice iz Medicinske škole Stevica Jovanović i Eko-sekcije „Gimzeleni“ Gimnazije „Uroš Predić“.

Rak dojke je najčešće maligno oboljenje kod žena i vodeći uzrok smrti u ženskoj populaciji. U Vojvodini godišnje od ove bolesti oboli oko 1200 žena. Dr Tanja Todorović, epidemiolog u ZZJZ Pančevo, kaže da i u Pančevu ima dosta žena obolelih od ove bolesti.

Faktori rizika za nastanak ove bolesti su brojni. Najvažnije je redovno obavljanje samopregleda i odlazak kod lekara ako se uoče bilo kakve promena na dojci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad