Yunet
 

Društvo

JKP “Higijena” organizuje jesenju akciju odnošenja kabastog otpada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. oktobar 2021. • 07:32 •

JKP “Higijena” organizuje jesenju akciju odnošenja kabastog otpada

JKP „Higijena“ dva puta  godišnje organizuje akciju sakupljanja i odnošenja kabastog otpada. Ova jesenja akcija traje od 1. do 29. oktobra i građani mogu da izbace sav kabasti otpad u koji spada stari nameštaj, bela tehnika, baštensko smeće, ambalaža  radnim danima od 7 do 15 sati po utvrđenom rasporedu.

Više od 20 godina  Javno – komunalno preduzeće „Higijena“  u proleće i u jesen organizuje akciju sakupljanja i odnošenja kabastog smeća. Akcija je naišla na dobar odziv Pančevaca.

Goran Avramović, radnik „Higijena“ kaže da već 5 godina pored redovnog  posla, radi i na akciji odnošenja kabastog otpada. Ističe da građane interesuje kada je akcija, ali da ima i onih koji stare stvari izbacuju kod kontejnera i van organizovanog odnošenja.

Akcija „Oktobar mesec čistoće“ ima za cilj  da kabasti otpad ne završi pored kontejnera, kao i da se spreči stvaranje divljih deponija. Zato je važno da se građani pridržavaju utvrđenog rasporeda, napominje Mišo Marković, direktor „Higijene“.

Raspored iznošenja kabastog otpada može se naći na sajtu Higijene ili njihovoj Fejbuk stranici, a za detaljne informacije građani mogu pozvati i brojeve telefona  013/327-000 i 310-203.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena