Yunet
 

Društvo

Obeležena Dečja nedelja u Banatskom Brestovcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. oktobar 2021. • 20:00 •

Obeležena Dečja nedelja u Banatskom Brestovcu

Osnovna škola „Olga Petrov“ iz Banatskog Brestovca  tradicinalno obeležava Dečju nedelju. Od 4. do 8. oktobra deca imaju sportske aktivnosti, bave se humanitarnim radom, mogu da čuju nešto više  o dečjim pravima, a biće organizovane i  radionice  posvećene zdravoj ishrani.

Dečja nedelja u Osnovnoj školi „Olga Petrov u Banatskom Brestovcu počela je košarkaškom utakmicom između učenika, roditelja i nastavnika.

U organizaciji obeležavanja Dečje nedelje učestvovao je i Učenički parlament. Ana Brajović kaže da im se dopadaju  ovakve  manifestaciji jer tada su u  prilici da pokažu  šta  znaju.

U brestovačkoj školi već godinama obeležavaju dečju nedelju, u okviru koje učestvuju svi, od mališana iz vrtića, do učenika završnog razreda.

Ove godine po prvi put je održana i promocija boksa u okviru Dečje nedelje, a dečaci i devojčice iz Boks kluba „Profesionalac“ su zainteresovanim učenicima pokazali zašto je ovo interesantan sport.

U okviru Dečje nedelje biće predstavljeni i literarni i likovni radovi učenika, kao i izložba najuspešnijih. Biće organizovan i humanitarni bazar kao „Šeširijada“- humanitarna prodaja šešira. Prikupljna sredstva namenjena su deci oboleloj od raka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena