Yunet
 

Društvo

U Ivanovu obeležen Svetski dan jabuke

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. oktobar 2021. • 11:32 •

U Ivanovu obeležen Svetski dan jabuke

Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje obišla je Osnovnu školu „Moša Pijade“ u Ivanovu, gde je obeležen Svetski dan jabuke. Škola u Ivanovu jedina je sa teritorije Grada Pančeva koja je u Projektu Ministarstva prosvete „Obogaćen jednosmenski rad“.

Učenici nižih razreda Osnovne škole „Moša Pijade“ obeležili su Svetski dan jabuke, simboličnom podelom jabuka prolaznicima uz poruke o ovom voću. Bilo je i onih koju su u školskoj kuhinji pripremali pitu od jabuka. Uz pomoć učiteljice, napravili su ovu ukusnu i omiljenu poslasticu.

Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje posetila je školu, obišla prostorije vrtića koji je prošle godine otvoren zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta.

U projektu Ministarstva prosvete „Obogaćen jednosmenski rad“ je oko 230 obrazovnih ustanova iz Srbije. Škola u Ivanovu je jedina sa teritorije Grada Pančeva. Cilj projekta je da se deci uzrasta od 3 do 8 razreda ponude vannastavne aktivnosti i tako im se obogati slobodne vreme, kaže Sanja Simić Mijatović, direktorka škole.

Svi zaposleni u ovoj školi trude se da decu nauče koliko je važno da se neguju zdravi stilovi života, zato će i u narednom periodu organizovati slične manifestacije, kao i posete prirodnim bogastvima kojih u Ivanovu ima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad