Yunet
 

Društvo

Organizovana radionica za edukaciju o zaštiti životne sredine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. oktobar 2021. • 19:30 •

Organizovana radionica za edukaciju o zaštiti životne sredine

U prostorijama medija centra Turisitičke organizacije Pančevo  organizovana je radionica za edukaciju odraslih iz oblasti zaštite životne sredine na temu: „Monitoring vazduha, buke, vode, poljoprivrednog zemljišta“. Učesnici  radionice su mogli da čuju i šta grad Pančevo preduzima u cilju uklanjanja divljih deponije u svih 9 sela.

Učesnici su bili predstavnici saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Pančeva sa naseljenim mestima.

Radionicu za edukaciju odraslih iz oblasti zaštite životne sredine na temu: „Monitoring vazduha, buke, vode, poljoprivrednog zemljišta“ organizovali su Gradska uprava Pančeva u saradnji sa  Sekretarijatom za zaštitu životne sredine. Na radionici su govorili narodni poslanik Srpske napredne stranke Marko Mladenović i predstavnice Sekretarijata za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Zdenka Miljković i Vesna Petković-Borovnica. One su održale predavanje o monitoringu vode, vazduha, buke i poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Pančeva s naseljenim mestima. Govorilo se i o divljim deponijama i aktivnostima na njihovom uklanjanju. Marko Mladenović  je rekao da je obrazovanje u oblasti zaštite životne sredine višestruko korisno, a posebno kad su u pitanju predstavnici mesnih zajednica.

Cilj organizovanja radionice je edukacija predstavnika saveta mesnih zajednica  i davanje informacija o načinu očuvanja životne sredine, o korisnim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, o kvalitetu vazduha, vode i zemljišta na teritoriji grada, kao i o monitoringu buke.  

Radionica je završena vožnjom po Tamišu gradskim katamaranom „Panuka“ kako bi učesnici bili u mogućnost da vide i Pančevo s reke, ali i da se upoznaju sa trenutnim stanjem životne sredine u priobalju. Takođe, mogli su i da postavljaju pitanja predstavnicima gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena