Yunet
 

Društvo

Usvojena inicijativa da se imenuje Ulica Mate Parlova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. novembar 2021. • 19:00 •

Usvojena inicijativa da se imenuje Ulica Mate Parlova

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda na današnjoj sednici usvojila je inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da jedna ulica u Beogradu ponese ime Mate Parlova, najuspešnijeg jugoslovenskog boksera.

Vesić je podsetio da je Beograd ovih dana domaćin Svetskog prvenstva u boksu i da je on jedini grad u svetu koji je dva puta domaćin svetske smotre najboljih boksera.

“U čast boksa koji je bio i ostao važan deo društvenog života Beograda predlažem vam da razmotrite da Mate Parlov, najuspešniji jugoslovenski bokser svih vremena dobije ulicu u Beogradu”, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je u inicijativi naglasio koliko je veliki Mate Parlov značajan za Beograd i region, ali i za ceo svet, saopštila je Gradska uprava.

“Najveće pobede koje je ostvario u tadašnjoj Jugoslaviji postigao je u Beogradu. Pred velike mečeve pripremao se na Košutnjaku. Mate je osim boksa voleo život i ljude” kaže Vesić.

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je koliko je važno da kroz imenovanje ulica čuvamo sećanje na velike sportiste.

“Značajno za čuvanje od zaborava jesu upravo i ovakve inicijative, putem kojih se čuva sećanje na ličnosti koje su svojim velikim radom i talentom promovisale naš grad i zemlje u svetu”, rekla je Radulovic, navodi se u saopštenju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad