Yunet
 

Društvo

Moguće nezgode sa kućnim ljubimcem

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. novembar 2021. • 11:10 •

Moguće nezgode sa kućnim ljubimcem

U Specijalističkom centru Opšte bolnice ambulanta za uho, grlo, nos radi bez zakazivanja, ali smanjenim kapacitetom. Načelnik odeljenja doktor Vejlko Božić apeluje na pacijente da dolaze samo oni koji imaju akutne simptome bolesti kako bi izbegli suvišne  kontakte. Takođe napominje da treba biti optrezan u igri sa svojim kućnim ljubimcima, jer je učestaliji broj pacijenta kojima se saniraju povrede zbog ujeda njihovih pasa.

Zbog porasta broja obolelih od kovida 19 na ORL odeljenju Opšte bolnice leče se pacijenti od korone. U Specijalističkom centru ORL ambulanta radi bez zakazivanja ali smanjenim kapacitetom. Načelnik odeljenja  doktor Velko Božić apeluje na pacijente da dolaze samo oni koji imaju akutne simptome kako bi izbegli suvišne kontakte.

– Apelujem na pacijente da nedolaze zbog provere sluha ali ako se radi o nekim stanjima gde se bolest pogoršava. Ali ako se radi o terapiji koju pacijenti piju godinama i sada za šest meseci treba da dođu na kontrolu neka sačekaju i mi sada radimo samo u jednoj ambulanti umesto u tri kao što jebilo ranije, kaže dr Veljko Božić, načelnik ORL odeljenja.

Iako volimo pse i naši su kućni ljubimci moramo biti oprezni jer je učestaliji broj pacijenata koji su pomoć potražili zbog ujeda svojih pasa.

– Mi se iznenadimo kakve povrede nanesu kućni ljubimci sa kojima spavaju druže se. Verovatno se to dogodi u igri i svi ujedi su u predelu lica. To budu teže povrede čak odgrizu parče nosa. Ja sam po povredama očekivao da je ujed velikog psa kada mi je pokazao u telefonu to su mali beli psi, manji od pudlice, ističe dr Veljko Božić

Izreka kaže da je pas je čovekov najbolji prijatelji ali je potrebna opreznost, tolko ih volimo da često zaboravljamo da iako su naši kućni ljubimci da su i životinje koje sa na taj način i brane.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena