Yunet
 

Društvo

“Srpska Sparta” nastavlja sa humanitarnim akcijama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. novembar 2021. • 18:43 •

“Srpska Sparta” nastavlja sa humanitarnim akcijama

Osmesi na licu mališana iz dnevnog boravka nemaju cenu. Za to su se pobrinuli članovi udruženja sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“. Uredili su deo objekta, a mališani su dobili i poklone.

Sinonim za humanost i dobra dela jeste sigurno udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“. Mnogobrojne akcije su dokaz. Sada su se organizovali kako bi pomogli dnevnom boravku „Neven“ odnosno korisnicima koji tamo borave. Najznačajnija pomoć za „Neven“ urađena je u vidu izgradnje jednog pomogćnog objekt. Stavljene su i klupe, tako da deca kada ulaze u boravak neće više kisnuti. Naravno tu su 2 televizora, paketi, slatkiši i školski pribor koji je obezbedila MZ Tesla.

Udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“ već godinama, ako ne i više od dve decenije poznata je po humanitarnom radu i akcijama. Mnogim porodicama se pomoglo. Od ogreva, građevinskog materijala, osnovnih životnih namirnica, pelena i televizora.

Neretko, čak često u ovim akcijama pomaže privrednik i prijatelj “Srpske Sparte” Zoran Marković. Kao i sad u “Nevenu”.

Humanitarne akcije „Srpske Sparte“ će se nastaviti i u narednom periodu. Ovo sportsko udurženje prednjači u humanitarnom radu u Pančevu. Zbog ovakvih aktivnosti, da podsetimo, Srpska Sparta pre nekoliko godina dobila je „Novembarsku nagradu“ za humanitaran rad.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad