Yunet
 

Društvo

Dodeljena tehnička oprema Romima u Opštni Kovin

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. novembar 2021. • 18:20 •

Dodeljena tehnička oprema Romima u Opštni Kovin

U saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Nemačke razvojne agencije GIZ u Opštini Kovin svečano je dodeljena tehnička oprema u okviru projekta  „Smanjenje dodatne ranjivosti Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa izazvane pandemijom COVID-19 u 18 lokalnih samouprava“.

Osnovni cilj projekta „Smanjenje dodatne ranjivosti Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa izazvane pandemijom KOVID-19 u 18 lokalnih samouprava” je prevazilaženje izazova nastalih usled pandemije KOVID-19. Projekat se odnosi na oblasti obrazovanja, poboljšanja pristupa vodi i unapređenje informisanja i promocije imunizacije, istakao je Ratko Mosurović zamenik predsednice Opštine Kovin.

Deo programa i projekta “ Smanjenje dodatne ranjivosti Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa izazvane pandemijom KOVID-19”  je i pružanje pomoći Romima u vodosnabdevanju u 8 lokalnih samuprava , kaže Ninoslav Jovanović džavni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Svečanoj dodeli tehničke opreme u Opštini Kovin pristustvovali su i Robert Bu vođa tima “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, Dragana Jovanović Arijas menadžerka Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Suzana Rakitovan predstavnica Javnog preduzeća “Kovinski komunalac” i Jelena Jovanovic pokrajinski poslanik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena