Yunet
 

Društvo

Obeležen Međunarodni dan deteta u OŠ „Borislav Petrov Braca“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. novembar 2021. • 15:10 •

Obeležen Međunarodni dan deteta u OŠ  „Borislav Petrov Braca“

Učenici Osnovne škole „Borislav Petrov Braca“ obeležili su Međunarodni dan deteta. Tim povodom  školu je posetila Tatjana Božić, gradska većnica za oblast obrazovanja, koja je ovom prilikom  podsetila  da je  ovaj dan ustanovljen kako bi se društvu skrenula pažnja na decu, na njihovo odrastanje i školovanje. Učenici Bracine škole ovim povodom su naslikali  radove, a tri najbolja dobila su nagrade. 

Snežana, Nikolina i Biljana  naslikale su nabolje radove povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta u Osnovnoj školi „Borislav Petrov Braca“ po mišljenju žirija, koji nije imao lak zadatak.

Tatana Božić, gradska većnica obišla je školu povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta i istakla da se ovaj  dan obeležava još od 1954. godine. On je rekla da Grad Pančevo pomaže deci u ovoj školi kroz različite  programe.

Prema rečima Olivere Vodeničar, učiteljice u produženom boravku u Bracinoj školi, nastavnici i deca su još od dečje nedelje počeli sa aktivnostima, u kojima se akcenat stavlja na decu, njihov položaj i  zaštitu.  Povodom Svetskog dana deteta  napravili su program u kome su učestvovala deca od 1 do 8 razreda. Oni su pokazali svoje umeće u recitovanju, pevanju, slikanju.  

Olivera Vodeničar – učiteljica u produženom boravku

Međunarodni dan deteta ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 20. novembra 1954. godine. Ovaj dan se obeležava da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena