Yunet
 

Društvo

Mladi poslastičari pokazali svoja umeća

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. novembar 2021. • 11:08 •

Mladi poslastičari pokazali svoja umeća

Pobednici takmičenja u poslastičarstvu održanom u Ekonomsko-trgovinskoj školi “Paja Marganović” su Đurđina Hadžić, Ištvan Čava i Valentina Bošnjaković. Oni će predstavljati Pančevo na Republičkom takmičenju sledeće godine koje se održava u Beogradu.

Pančevci Đurđina Hadžić, Ištvan Čava i Valentina Bošnjaković pobednici su takmičenja u poslastičarstvu održanom u Ekonomsko-trgovinskoj skoli “Paja Marganović”. Oni će predstavljati naš grad na državnom takmičenju koje će se održati 2022. godine. U ovom nadmetanju đaci su pravili „Doboš kolač” i svako od njih je na svoj način pokazao umeće.

Ekonomska škola u Pančevu ima odličan i priznat poslastičarski smer koji pohađaju talentovani učenici. Kompanija „Dijamant“ je to uočila, pa je podrška učenicima stigla u vidu takmičenja koje se održava već četiri godine. Poslastičar i brend ambasador kompanije Zdravko Gavrilović, kako kaže, pred sobom je imao težak zadatak tokom ocenjivanja najboljih učeničkih poslastica.

Profesorka Svetlana Stojšić, navodi da je ovo takmičenje od velikog značaja za Ekonomsku školu. Petnaest najboljih učenika iz pet škola, takmičiće se u finalu. Odabrani učenici predstavljaće svoju školu na Republičkom takmičenju koje će se održavati u Beogradu naredne godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena