Yunet
 

Društvo

U toku je rekonstrukcijeTrening centra Vazduhoplovne akademije u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. novembar 2021. • 15:44 •

U toku je rekonstrukcijeTrening centra Vazduhoplovne akademije u Vršcu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić, obišli su Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu. Povod je rekonstrukcija i modernizacija ove Vazduhoplovne akademije. Vrednost radova obnova akademija u Beogradu i Vršcu je 67 miliona evra.

Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu u procesu je rekonstrukcije. Tim povodom ovu obrazovnu ustanovu obišli su premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić. Premijerka je izjavila da je ulaganje u ovu ustanovu strateško jer će se, kako je navela, do 2030. godine avio industrija duplirati, te će i potrebe za kadrovima biti veće.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić istakao je da će svi studenti koji budu završili svoje školovanje u toj obrazovnoj ustanovi imati izvesnost u pogledu zapošljavanja, a da će kroz model dualnog obrazovanja studenti sticati znanja u renomiranim kompanijama.

Direktor Vazduhoplovne akademije u Vršcu, Goran Cvijović, istakao je da se ukupna investicija odnosi na opremanje i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata Trening centra i dela Trening centra u Beogradu.

Ulaganje Vlade Srbije u Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu nakon 10 godina vraća Vrščanima obrazovnu instituciju, koja je simbol grada. Ovim će i grad biti pozicioniran kao obrazovni centar ne samo regiona, već i Evrope, pa i sveta, ocenila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Do kraja godine biće raspisana javna nabavka za još dva aviona, jedan helikopter i za dodatne simulatore, najavila je premijerka Brnabić.

Preporučujemo još …


Moguće nezgode sa kućnim ljubimcem

Društvo

RTV Pančevo

Dan grada Pančeva

Društvo

RTV Pančevo

Paketi pomoći za penzionere

Društvo

RTV Pančevo

Apel za dobrovoljno davanje krvi

Društvo

RTV Pančevo

Prvi Centar za roditelje u Pančevu

Društvo

RTV Pančevo

Obeležen Dan Opštine Kovin

Društvo

RTV Pančevo

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad