Yunet
 

Društvo

Visoko priznanje „Široko srce” za četiri najhumanije sredine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. novembar 2021. • 20:22 •

Visoko priznanje „Široko srce” za  četiri najhumanije sredine

Crveni krst Pančevo organizovao je svečanost na kojoj su uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi. Visoko priznanje “Široko srce” dobile su četiri najhumanije sredine za najbolje rezultate ostvarene u dobrovoljnom davalaštvu krvi u protekloj godini.

Crveni krst Pančevo je u Gradskoj upravi u sklopu svoje redovne sednice organizovao svečanost na kojoj su uručena priznanja pojedincima koji su se istakli u dobrovoljnom davalaštvu krvi, ali i onima koji su pomagali Crvenom krstu u organizovanju akcija prikupljanja krvi. Dobrovoljnim davaocima krvi uručena su priznanja za 35, 50, 75 i 100 puta datu krv.

Visoko priznanje “Široko srce” dobile su 4 najhumanije sredine, koje su dale svoj doprinos u organizovanju akcija prikupljanja krvi.  U kategoriji kompanije, priznanje su dobile HIP Petrohemija Pančevo i NIS Rafinerija nafte Pančevo, u kategoriji srednjih škola Medicinska škola “Stevica Jovanović”, a u kategoriji udruženja Udruženje građana “Ognjište”.

Priznanja je pojedincima i predstavnicima kompanija uručio Milenko Čučković, gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. On je zahvalio prisutnima na njihovoj humanosti i društvenoj odgovovrnosti.

Sekretarka Crvenog krsta Milica Todorović rekla je da je ovaj dan poseban za pančevački Crveni krst jer mogu da odaju priznanja svima onima koji svojim doprinosom učestvuju u spasavanju ljudskih života.

Milica Todorović kaže da je prošla godina obeležena pandemijom korona virusa, što je značajno umanjilo mogućnost dobrovoljnim davaocima da daju krv. Ona dodaje da je sve to uticalo na celokupni zdravstveni sistem, a time je doprinos dobrovoljnih davalaca krvi dobio na značaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad