Yunet
 

Društvo

Državna sekretarka Milka Milovanović Minić u poseti opštini Plandište

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. novembar 2021. • 11:12 •

Državna sekretarka Milka Milovanović Minić u poseti opštini Plandište

Opštinu Plandište posetila je državna sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanoivić Minić, koja je razgovarala sa predsednikom Opštine Jovanom Repcem. Na sastanku je bilo reči na koji način Ministarstvo može da pomogne ovoj lokalnoj samoupravi da poboljša svoju demografsku sliku. Jovan Repac je istakao da Opština Plandište izdvaja značajna sredstva kako bi pomogla svojim sugrađanim, pre svega mladima koji žele da ostanu u svom mestu.

Milka Milovanović Minić, državna sekretarka u Ministarvu za brigu o porodici i demografiju prilikom posete Opštine Plandište rekla je da su oni do sada obišli 105 opština u Srbiji kako bi se upoznali sa problemima svake loklane zajedncie i kako bi zajednički pronašli rešenje. Kako je naglasila njihov krajnji cilj i najvažniji zadatak je da stopa nataliteta bude što veća. Na taj način će se kreirati bolja i kvalitetna podršku za porodice, mlade bračne parove i dodatno će ih motivisati da što pre dobijaju decu, dodala je Milka Milovanović Minić.

Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište rekao je da njihova lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva kako bi pomogla tek rođenoj deci, majkama, ali i mladima koji se školuju, da ostanu ovde.

Jovan Repac istakao je da je Opština Plandište otvorila i Kancelariju za smanjene siromaštva, kao i da imaju odličnu saradnju sa Centrom sa socijlni rad. Prema njegovim rečima na zadnjem Konkursu za brigu o selima kupljeno je 5 kuća za porodice koje su prošle Konkurs. On je zaključio da je važno da je održan sastanak kako bi u Ministarstu, a potom i u Vladi čuli njihove probleme i zajednički došli do rešenja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad