Yunet
 

Društvo

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembra u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. novembar 2021. • 17:22 •

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembra u Pančevu

Povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Savez invalida rada Vojvodine odabrao je tri grada u Vojvodini gde će obeležiti ovaj važan datum. Jedan od tih gradova je i Pančevo. Predstavnici  Saveza, lokalne samouprave i Udruženja invalida sa područja Južnog Banata okupili su se u Gradskoj upravi kako bi obeleželi ovaj datum i podržali osobe sa invaliditetom.

Savez invalida rada Vojvodine i ove godine obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, ali na drugačiji način. Stana Svilarov, predsednica ovog Saveza, kaže da su po prvi put obeležili ovaj datum u tri grada. Dodala je da su bili u Novom Sadu, a nakon Pančeva posetiće sremski okrug.  

Načelnica Južnobanatskog okruga Marina Toman rekla da je broj osoba sa invaliditetom u Južnobanatskom okrugu veliki i da svi oni pre svega čine jednu veliku divnu porodicu.

Prisutne na ovom događaju pozdravili su i zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin i većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković. Dragana Kuprešanin je rekla da je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom samo jedan dan u godini, a da mi kao društvo treba svakodnevno da se borimo da se njihov položaj osnaži i da budu ravnopravni u društvu.

Predsednik Udruženja invalida rada i osoba sa invaliditetom grada Pančeva Slobodan Stefanović pozvao je sve invalide rada i osobe sa invaliditetom da dođu i učlane se u ovo Udruženje koje ima veliki broj aktivnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad