Yunet
 

Društvo

Održane fokus grupe u okviru izrade novog Plana razvoja grada Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. novembar 2021. • 08:27 •

Održane fokus grupe u okviru izrade novog Plana razvoja grada Pančeva

Fokus grupe u prioritetnim oblastima u okviru procesa izrade Plana razvoja grada Pančeva za period 2022–2028 održane su danas u Gradskoj upravi Pančevo.

U okviru fokus grupa u pet prioritetnih oblasti prethodno prikupljeni podaci su obrađeni, tematski i sadržajno razrađivani i prikupljeni su novi predlozi.

Prioritetne oblasti su: privredni razvoj, socijalni razvoj, infrastruktura i urbanističko planiranje, zaštita životne sredine, lokalna uprava i komunalne delatnosti i programsko budžetiranje.

Ove teme se nalaze i u anketama koje su na sajtu grada i građani njihovim popunjavanjem takođe mogu uzeti svoje učešće u kreiranju novog strateškog dokumenta.

Plan razvoja predstavlja dokument najšireg obuhvata i najvišeg značaja za jedinicu lokalne samouprave. Plan razvoja sadrži pregled i analizu postojećeg stanja, viziju, prioritetne ciljeve, pregled i opis mera kojima će definisani ciljevi biti ostvareni, kao i način sprovođenja i praćenja.

Proces izrade Plana vodi Koordinacioni tim za izradu Plana razvoja grada Pančeva 2022-2028, uz podršku konsultantskog tima (Business Development Solutions Consaltning doo i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu).

Sve informacije o izradi Plana razvoja grada Pančeva 2022-2028 dostupne su na zvaničnom sajtu grada Pančeva.

Projekat izrade Plana razvoja grada Pančeva 2022-2028 sufinansiran je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena