Yunet
 

Društvo

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u gradskoj upravi Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. decembar 2021. • 16:00 •

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u gradskoj upravi Pančeva

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, treći decembar, obeležen je u gradskoj upravi Pančeva . Udruženja invalida rada i osoba sa invaliditetom predstavili su svoje radove na štandovima.

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Gradskoj upravi je otvorena izložba “Zajedno stvaramo budućnost”. Na njoj su članovi udruženja invalida rada i osoba sa invaliditetom predstavili svoje radove. Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je grad vrlo ponosan na ovu manifestaciju.

Prisutnima se obratio i većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković. On je zahvalio svim invalidima i udruženjima invalida što su uveličali ovu manifestaciju, ali i udruženjima žena iz Pančeva koje su došle da ih podrže.

Dokaz da osobe sa invaliditetima mogu da žive normalno i učestvuju ravnopravno u mnogim aktivnostima je svetska prvakinja u paratekvondou Jelena Terzić.

U okviru ove manifestacije, zvaničnici su sa članovima udruženja invalida rada i osoba sa invaliditetom okitili novogodišnje jelke. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se samo jednom godišnje, ali bi na ove osobe trebalo da obraćamo pažnju uvek, zaključili su naši sagovornici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena