Yunet
 

Društvo

Organizovana akcija Gradski komitet za bezbednost saobraćaja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. decembar 2021. • 16:48 •

Organizovana akcija Gradski komitet za bezbednost saobraćaja

Gradski komitet za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Nacionalnom agencijom za bezbednost saobraćaja, organizovao je akciju u BIG centru . Sugrađani su mogli da koriste simulator koji je pokazao zašto je važno da pojas bude vezan i šta se dešava ukoliko dođe do čeonog sudara ili prevrtanja automobila .

Gradski komitet za bezbednost saobraćaja organizovao još jednu akciju kako bi sugrađanima pojasnili kakve posedice nastaju ukoliko dođe do sudara, ukolko pojas nije vezan. Zahvaljući dobroj saradni sa Nacionalnom agencijom za bezbednost saobraćaja sugrađani su mogli da vide i probaju simulaciju ukolko dođe do sudara ili prevrtanja vozila.

Ekipa TV Pančeva  takođe je probala vozilo za simulaciju prevrtanja vozila i uverila se da sigurnosni pojas u takvim situacija  može život da spasi.

Sigurnosni pojas koji je proizveden još šezdestih godina , predstavlja najbolji sistem pasivene zaštite vozača i putnika ukolko dođe do saobraćajne nezgode.

Veliko intersovanje izazvao je simulataor, ukolko dođe do čeonog sudara , sugrađni koji su probali ovu simulaciju iznenađeni su da prilikom male brzine može doći do takvog udarca.

Sugrađanima koji su vozili simulatore ili šetali aviv parkom deljeni su prigodni pokloni i brošure o bezbednosti o saobraćaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena