Yunet
 

Društvo

Organizovana akcija Gradskog komiteta za bezbednost saobraćaja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. decembar 2021. • 19:48 •

Organizovana akcija Gradskog komiteta za bezbednost saobraćaja

Gradski komitet za bezbednost  saobraćaja u saradnji sa Nacionalnom  agencijom za bezbednost  saobraćaja, organizovao je akciju u BIG centru . Sugrađani su mogli da  koriste simulator koji je pokazao zašto je važno da pojas bude vezan i  šta se dešava ukoliko dođe do čeonog sudara ili prevrtanja automobila .

Gradski komitet za bezbednost  saobraćaja  organizovao  još jednu akciju kako bi  sugrađanima pojasnili  kakve posedice nastaju ukoliko dođe do sudara, ukolko pojas nije vezan. Zahvaljući dobroj saradni sa Nacionalnom  agencijom za bezbednost  saobraćaja  sugrađani su mogli da vide i probaju simulaciju ukolko dođe do sudara ili prevrtanja vozila.

Ekipa TV Pančeva  takođe je probala vozilo za simulaciju prevrtanja vozila i uverila se da sigurnosni pojas u takvim situacija  može život da spasi.

Sigurnosni pojas koji je proizveden još 60-ih godina , predstavlja najbolji sistem pasivene zaštite vozača i putnika ukolko dođe do saobraćajne nezgode.

Veliko intersovanje izazvao je simulataor, ukoliko dođe do čeonog sudara , sugrađni koji su probali ovu simulaciju iznenađeni su da prilikom male brzine može doći do takvog udarca.

Sugrađanima koji su vozili simulatore ili šetali tržnim centrom deljeni su prigodni pokloni i brošure o bezbednosti o saobraćaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad