Yunet
 

Društvo

Raspisan konkurs “Gradovi u fokusu 2022”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. decembar 2021. • 13:04 •

Raspisan konkurs “Gradovi u fokusu 2022”

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs “Gradovi u fokusu 2022”, koji će jedinicama lokalnih samouprava pružiti priliku da unaprede svoje kapacitete i kulturnu ponudu, saopštili su iz tog ministarstva.

Za projekat “Gradovi u fokusu” planirano je oko 350 miliona dinara, a lokalne samouprave će sarađivati sa ustanovama, umetnickim i drugim udruženjima u oblasti kulture, kao i pojedincima i drugim subjektima u kulturi.

Cilj ovog konkursa je podsticanja lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima kulturnih aktivnosti koje se realizuju na teritoriji grada ili opštine koje budu odabrane na konkursu.

Izabrane lokalne samouprave poneće titulu “Grad u fokusu”, koja će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj nacin postanu vidljivije na kulturnoj mapi Republike Srbije i Evrope.

Konkurs je otvoren do 28. februara 2022. godine, a rešenje o izboru projekata i visini dodeljenih sredstava biće doneto najkasnije do 28. aprila 2022. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena