Yunet
 

Društvo

Od Grada Pančeva zlatnik za Unu, prvu bebu rođenu u 2022.

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. januar 2022. • 16:50 •

Od Grada Pančeva zlatnik za Unu, prvu bebu rođenu u 2022.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović tradicionalno je darivao prvu bebu rođenu u našem gradu u 2022. godini. Devojčica Una, iz Alibunara, rođena je u pančevačkom porodilištu prvog dana nove godine i dobila je zlatnik i 20 hiljada dinara.Tradicionalno nagrade uručene su  u pančevačkom porodilištu.

Prva beba rođena u Pančevu u 2022. godini je devojčica Una, rođena 1. januara u 21 sat i 15 minuta.Uz tradicionalni poklon Grada Pančeva– zlatnik, koji je uručen majci Ani Mitrović iz Alibunara, Una će dobiti i 20.000 dinara.

GradonačelnikPančeva Aleksandar Stevanović je zajedno sa gradskim većnikom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenkom Čučkovićem obišao je porodilište i prvoj bebi u 2022. godini uručio poklone.

U pančevačkom porodilištu tokom 2021. godine rođene su 1.492 bebe.

I ove godine poklon lokalne samouprave dobila je i beba iz Dolova, tj sa teritorije Grada Pančeva, s obzirom da je prva, Una, odnosno njeni roditelji iz Alibunara. Prva beba rođena sa teritorije Grada Pančeva, tačnije iz Dolova je dečak koji je rođen 2. januara.  Njega je na svet 2. januara u 2 sata i 5 minuta donela Marina Čikoš iz Dolova. Stevanović im je u ime lokalne samouprave dodelio 50 hiljada dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena