Yunet
 

Društvo

VRŠAC: Počela prijava za plivanje za časni krst

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. januar 2022. • 11:50 •

VRŠAC: Počela prijava za plivanje za časni krst

Prijava učesnika za tradicionalno plivanje za Krst časni počinje danas. Svi potencijalni učesnici u naredna tri dana, mogu se prijaviti u sali Crkvene opštine od 9:00 do 12:00, zaključno sa sredom 05.01.2021.

S blagoslovom njegovog Preosveštenstva, episkopa Banatskog, gospodina Nikanora, Vrščani će plivati po deseti put za Krst časni, na Bogojavljenje 19.01.2022.godine. Program je isti, kao i prethodnih godina i obuhvata tradicionalnu svetu Arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu, nakon koje kreće crkvena litija ulicama našeg grada. Litija završava na gradskom jezeru, gde se odvija takmičarsko plivanje ,a potom uz kulturno umetnički program i dodela nagrada svim učesnicima manifestacije.

Svi plivači moraju biti kršteni u pravoslavnoj crkvi, da su punoletni, sa prebivalištem na teritoriji našeg grada. Bogojavljenski odbor Plivanje za Krst časni zahvaljuje se eparhiji Banatskoj, Gradu Vršcu, kao generalnom pokrovitelju manifestacije, svim državnim i gradskim ustanovama, kao i preduzećima i pojedincima, koji godinama pomažu ovaj događaj. Sa verom u Boga, u nadi, da će i ovog puta pobediti sportski i viteški duh, sve vas pozdravljamo našim tradicionalnim pozdravom: ,,Bog se javi- Vaistinu se javi”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena