Yunet
 

Društvo

Počinje rekonstrukcija celog dvorišta “Američkih zgrada”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. januar 2022. • 15:07 •

Počinje rekonstrukcija celog dvorišta “Američkih zgrada”

Deo samog najužeg jezgra Pančeva posle više od nekoliko decenija biće preuređen i renoviran.”Američke zgrade”, kako se popularno nazivaju u našem gradu dobiće konačno novo ruho. Zadatak izvođača je da izvede radove na parternom uređenju i asfaltiranju odnosno putuv, parkingu, trotoarima, kao i na kanalizaciji, vodovodu i javnom osvetljenju.,

Više decenija nije ulagano u dvorište “Američkih zgrada”. U suštini od izgradnje ovog naselja. Odgovornom politikom gradske vlasti, ovo dvorište će biti rekonstruisano i dobiće nov izgled, dostojan životu u centru grada u 21. veku

Prema rečima gradske menadžerke Maje Vitman, koja je danas obišla lokaciju u “Američkim zgradama”, prilikom izgrade idejnog rešenja, pa potom i konačnog izgleda ovog projekta,vodilo se računa o svim potrebama građana koji žive u ovom naselju.

– Želim da se zahvalim svim sugrađanima koji su dočekali rekonstrukciju dvorišta Američkih zgrada. Prema informacijama koje smo dobili od građana, ovaj blok je sagrađen 60-tih godina i do tada nije bio uređen. Dvorište Američkih zgrada se višedenijski nije uređivalo, i praktično od izgradnje ovog blokovskog naselja, nije bilo nikakvih ulaganja. Imajući u vidu sve potrebe stanara predmetne lokacije, sagledane su sve vrste radova koje se trebaju sprovešti, kako bi ovak “kutak” grada u samom srcu Centra dobio svoj potreban izgled. Vodilo se računa kako o infrastrukturi, isto tako i potrebu za najmlađe, ali starije građane, te smo potrebnim uređenjem osmislili veći broj pešačkih staza i postavljanje novog dečijeg igrališta sa tartan podlogom. Imajući u obzir čitav blok, izgradićemo nova parking mesta,u maksimalnom broju u odnosu na korisni prostor, preurediti zeleno ostvo i dodatno ozeleni dvorište.

U MZ Centar sa nestrpljenjem i oduševljenjem dočekali su početak rekonstrukcije dvorišta u “Američkim zgradama”. Nesumnjivo ovi radovi značiće svima koji gravitiraju u centru i u ovom naselju.

Upravnik američkih zgrada Ljubiša Mandrino istakao je da su najveći problemi stanara bile bare i blato, ali da će se rekonstrukcijom rešiti ovaj višedecenijski problem.

Pored infrastrukturnih radova, u rekonstruisanom dvorištu biće postavljen i parkovski mobilijar. Biće uređene i zelene površine.

– Biće postavljeno 18 klupa na samom igralištu, najmanje 10 stibnih kanti, uredićemo zelene površine, odradićemo 50 parking mesta. Takođe ćemo postaviti i stubove javnog osvetljenja. Posadićemo 39 visokih i 42 srednja i niska četinara i lišćara. Takođe će biti i zimzeleno šiblje.

Visina ove investicije iznosi više od 75 miliona dinara. Rok za završetak ovih radova je 90 dana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena