Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Stevanović nakon glasanja pozvao sugrađane da izađu na birališta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. januar 2022. • 08:07 •

Gradonačelnik Stevanović nakon glasanja pozvao sugrađane da izađu na birališta

Na teritoriji Pančeva sva biračka mesta otvorena su na vreme, u 7 sati, i glasanje se za sada odvija nesmetano.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović svoje biračko pravo iskoristio je ubrzo po otvaranju biračkog mesta, u 7:20 časova. Glasao je na biračkom mestu 32 u MZ “Gornji grad” Pančevo.

Po završetku glasanja pozvao je sugrađane da izađu na referendum i glasaju.

“Akt o promeni Ustava sadrži konkretne amandmane kojima se predviđaju promene u oblasti pravosuđa sa ciljem da se obezbedi veća nezavisnost sudstva i sudija, kao i samostalnost i odgovornost javnih tužilaca. Amandmani predviđeni Aktom o promeni Ustava odnose se samo na pravosuđe i njima se ne menjaju drugi delovi Ustava. Danas je referendum o tome da li želimo da otvorimo vrata naprednijem i savremenijem pravosuđu i zato pozivam sve Pančevke i Pančevce da iskoriste svoje biračko pravo i da do 20 časova izađu i glasaju”, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Na teritoriji grada Pančeva s naseljenim mestima glasaće se na 74 biračkih mesta koja će biti otvorena od 7 do 20 časova. Pravo glasa ima 107.186 birača.

Građani Republike Srbije će se na današnjem referendumu izjašnjavati o izmenama Ustava, u delu koji se odnosi na pravosuđe, time što će zaokruživanjem „da“ ili „ne“ odgovoriti na jedno pitanje: ,,Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?“.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, na svim biračkim mestima obezbeđene su zaštitne maske i dezinfekciona sredstva kako bi građani bili bezbedni.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad