Yunet
 

Društvo

Održana Svečana akademija povodom Nacionalnog dana kulture Rumuna

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. januar 2022. • 10:30 •

Održana Svečana akademija  povodom Nacionalnog dana kulture Rumuna

Svečana akademija povodom Nacionalnog dana kulture Rumuna, održana je danas u velikom amfiteatru vršačke Gimnazije “Borislav Petrov Braca”, a program su pripremili učenici škola u kojima se nastava održava i na rumunskom jeziku.
– Želim da čestitam svim Rumunima Nacionalni dan rumunske kulture. Danas smo prisustvovali jednom lepom događaju u vršačkoj gimnaziji i želeo bih u ime Grada Vršca da se zahvalim i pohvalim organizaciju ovako lepog programa. Takođe, želim da istaknem da je Grad Vršac uvek spreman da ohrabri svaki vid kulturnih dešavanja u našem gradu, istakao je Trajan Kačina, član gradskog veća za kulturu.
Pored Gimnazije u programu su učestvovale i osnovne škole “Olga Petrov Radišić” iz Vršca, “Koriolan Doban” iz Kuštilja i “Dositej Obradović” iz Plandišta uz pratnju Muzičke škole.
– Povodom dana nacionalne kulture Rumuna, Gimnazija je zajedno sa osnovnim školama iz Vršca, Kuštilja i Plandišta koje imaju nastavu na rumunskom jeziku, organizovala manifestaciju u cilju da sve škole sa naše teritorije upriliče jedan recital vezan za simbol rumunske kulture – pesnika Mihai Emineskua. Velika nam je čast što su ovom događaju prisustvovali i generalni konzul Republike Rumunije George Dinu, pomoćnica pokrajinskog sekretara za nacionalne manjine, kao i predstavnici nacionalnog saveta i članovi gradskog veća za obrazovanje i kulturu i pomoćnica gradonačelnice, istakla je Marijana Golomejić, profesorka rumunskog i latinskog u vršačkoj Gimnaziji “Borislav Petrov Braca. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad