Yunet
 

Društvo

“Pupinov izazov”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. januar 2022. • 12:16 •

“Pupinov izazov”

U prostorijama Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” u Pančevu u subotu i nedelju, 29. i 30. januara biće održan “Pupinov izazov” – takmičenje za srednjoškolce u Informaciono komunikacionim tehnologijama – IKT.

Za planirano takmičenje prijavljeno je šest ekipa, a fokus je na hakatonu i timskom nastupu.

““Pupinov izazov” je zvanično počeo 3. decembra sa međunarodnom panel diskusijom – Obrazovanje po meri mladih, a IKT takmičenje Pupinov Izazov počinje takmičenjem u Pančevu u januaru 2022. godine. Plan je da takmičenje u Pančevu bude prvo u nizu, a zatim da se organizuje takmičenje u junu u Vršcu, i u decembru, u većem obimu, ponovo u Pančevu”, kaže Dr Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo.

Regionalni centar za talente postoji od 1998. godine sa idejom da bude centar iz prirodnih i tehničkih nauka, što je ovaj centar ostvario i proširio oblasti rada sa talentovanom decom.

„Planira se još aktivniji rad Centra za talente u narednom periodu i podsticanje ostalih lokacija u kojima smo aktivni. Na osnovu odličnih rezultata iz standardnih oblasti takmičenja stvaramo i nove forme takmičenja, unapređenja rada kampova i povezivanja u cilju podizanja nivoa obrazovanja, koji je dostupan u ovom Centru. Tako je i nastala ideja o pokretanju “Pupinovog izazova””, dodaje Dr Dragoljub Cucić.

Organizatori su Savez udruženja Cirkuliranje i RCT Mihajlo Pupin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena