Yunet
 

Društvo

Stanovi za 48 izbegličkih porodica u Pančevu i Glogonju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. mart 2022. • 20:10 •

Stanovi za 48 izbegličkih porodica u Pančevu i Glogonju

U Pančevu i Glogonju ukupno 48 izbegličkih porodica dobilo je stanove. Ovim je rešeno njihovo stambeno pitanje, koje se sprovodi uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a uz pomoć grada Pančeva. Komeserijat za izbeglice i migracije je u našem gradu donatorskim sredstvima zbrinuo 634 porodica.

Izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, njih 40, dobilo je ključeve od stanova u kojima će živeti. Od sada njihovo mesto boravka u ličnoj karti biće Radivoja Koraća BB Pančevo. Ovim je rešen problem stanovanja porodicama koje se prošle težak period nakon što si izbegle sa svojih ognjišta.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović sa ponosom ističe da mu je puno srce što je prisustvuje uručenju ključeva izbeglim licima. Kako je rekao u to vreme teško za mnoge porodice u Pančevo je stiglo 13 600 Srba iz Bosne, Hrvatske i sa Kosova

Violeta Samardžić u ime UNHCR-a rekla je da više od dve decenije ova organizacija pomaže Vladi Srbije da se reši trajna integracija izbeglica, a u saradnji sa lokalnim samoupravama.

U Glogonju je 8 izbeglih porodica rešilo svoje stambeno pitanje. Njihova nova trajna adresa 8. marta broj 1.

Sa ovih 48 stanova u Pančevu i Glogonju nije kraj zbrinjavanju izbeglih lica. U gradu je još jedan objekat u izgradnji sa 36 stambenih jedinica.

Regionalni stambeni program za zbrinjavanje izbeglih lica višegodišnji je zajednički program Republike Srbije, Bosne I Herecegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske. Sprovodi se uz podršku OEBSA i UNHCR-a.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena