Yunet
 

Društvo

Braća Makai iz Starog Leca dobila novi krov nad glavom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. april 2022. • 20:31 •

Braća Makai iz Starog Leca dobila novi krov nad glavom

Jožika i Mihalj Makai zahvaljujući ljudima dobre volje dobili su krov nad glavom, nakon što se njihova kuća urušila. Opština Plandište ustupila im je kuću, a Dom za duševno obolela lica 1.oktobar Stari Lec obezbedio im je tri obroka i nameštaj.

Jedno decembarsko popodne, kada se od snega urušila kuća braće Makai u Starom Lecu, bilo je prekretnica za njih. Zahvaljujući inicijativi komšijama i ljudima dobre volje Gordani i Šandoru Njergeš i Jožefu Guljašu, dobili su novi krov nad glavom. Novu kuću im je ustupila opština, tačnije Dom starih, a pomoć su imali i od Centra za socijalni rad. Dva brata, stidljiva i skromna, isto tako su odgovarala i na naša pitanja.

Prema rečima Jovana Repca, predsednika Opštine Plandište ovde se pomoć braći Makai ne završava. Oni će se potruditi da im pomognu tako što će im obezbediti prostorije u kojima će smestiti životinje koje imaju ili eventualno neki alat, koji im je neophodan za rad. Svakako ističe da je dobro što ljudi poput Gordane, Šandora i Jižefa postoje i da treba da nastave da pomažu.

Jedna od karika u ovoj priči je i Dom za duševno obolela lica koji je svesrdno pomogao tako što im je dao nameštaj i obezbedio tri obrokadnevno. Međutim, ovo nije jedini slučaj u kojem je dom pružio pomoć,a kako kaže direktorka ove socijalne ustanove, oni će nastaviti da pomaže.

Ova priča je dobila srećan epilog, ali kako su našu sagovornici rekli, oni neće stati da pomažu junacima ove priče. Takođe u svakodnevnom su kontaktu sa njima, pa ih preporučuju i komšijama ukoliko nešto treba da se uradi i kako bi na taj način ova braća dodatno zaradila.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad