Yunet
 

Društvo

ŠOSO „Mara Mandić“ dobila status resursnog centra

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. april 2022. • 20:19 •

ŠOSO „Mara Mandić“ dobila status resursnog centra

U Srbiji će u narednom periodu biti osnovani resursni centri kao dodatna podrška inkluzivnom obrazovanju. Među školama koje su dobile ovaj status nalazi se i ŠOSO ,,Mara Mandić“. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja imaće intenzivnu saradnju sa ovim centrima kako bi deci, učenicima, roditeljima i nastavnicima bila dostupna podrška.

Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odlučeno je da se osnuje devet resursnih centara u Srbiji. Status resornog centra stekle su škole koje ostvaruju izuzetne rezultate u realizaciji inkluzivnog obrazovanja i vaspitanja dece iz osetljivih grupa. Status ovakvog centra stekla je i Škola za osonovno i srednje obrazovanje iz Pančeva ,,Mara Mandić“.

Resursni centri predstavljaju potpuno nove organizacione jedinice koje će između ostalog pružati podršku deci i roditeljima kaže direktor ove škole Goran Vladić. Za ovu namenu potrebne su i posebne prostorije.

U narednom periodusledi zvanično obaveštenje od strane Ministarstva prosvete i potpisivanje rešenja o dobijanju statusa Resurnog centra. Na sastanku koji će uslediti biće bliže objašnjena i dogovorena uloga ovakvog centra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena