Yunet
 

Društvo

Održana debata ,,Romi u izazovu vremena“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. april 2022. • 19:43 •

Održana debata ,,Romi u izazovu vremena“

Povodom Svetskog dana Roma u Palati ,,Srbija“ održana je javna debata pod nazivom ,,Romi u izazovu vremena“. Ovom prilikom prisutnima su se obratili najviši državni funkcioneri i ambasadori međunarodnih organizacija u našoj državi.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine povodom Svetskog dana Roma organizovao je javnu debatu u Palati ,,Srbija“. Ovaj događaj je veoma važan za romsku zajednicu istakao je Dalibor Nakić, predsednik ovog saveta.

Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog navela da je resorno ministarstvo svesno svih problema koji prate romsku populaciju, ističući da je preduzeto niz mera i aktivnosti u cilju poboljšanja njihovog položaja.

Zapošljavanje je jedno od najvažnijih pitanja za romsku populaciju, kaže Svetislav Jovanović član nacionalnog saveta Romske nacionalne manjine.

Na debati su učestvovali pored zvaničnika iz naše zemlje i Njegova ekselencija Emanuel Žiofre, ambasador i šef Delegacije EU u Republici Srbiji, Jan Bratu, šef misije OESBSa u Srbiji i Fransin Pikap, stalna predstavnica UNDPa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad