Yunet
 

Društvo

Šarendan u organizaciji MNRO grada Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. april 2022. • 15:38 •

Šarendan u organizaciji MNRO grada Pančeva

Udruženje za pomoć MNRO grada Pančeva 21. aprila organizuje ,,Šarendan“. Druženje je najvažniji povod ove manifestacije, ali i lep način da se izlože ručni radovi koje članovi pripremaju na brojnim kreativnim sekcijama. Zainteresovani posetioci će biti u prilici da pazare rukotvorine i na taj način pomognu ovim udruženjima.

Tradicionalno uoči Uskršnjih praznika Udruženje za pomoć MNRO priprema ,,Šarendan“. I ove godine na Veliki četvrtak akcenat će biti na druženju članova srodnih udruženja sa teritorije Južnog Banata.

Dragana Novakov uz druženje sa članovima vodi radionicu životnih veština za koju kaže da obuhvata širok spektar znanja koja su potrebna ovim mladim ljudima.

Udruženje za pomoć MNRO Grada Pančeva broji dvadeset šest članova. Pandemija je uticala da neki od njih ne dolaze svakodnevno, ali svi zajedno predstavljaju stub društva. Udruženja koja budu učestvovala na ,,Šarendanu“ 21. aprila prodavaće praznične rukotvorine, a posetioci će kupovinom moći da pomognu ovim udruženjima, ali i pruže podršku članovima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena