Yunet
 

Društvo

Pravo vreme za zamenu pneumatika

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. april 2022. • 18:03 •

Pravo vreme za zamenu pneumatika

Počela je sezona zamene zimskih guma letnjim. Visoke temperature zahtevaju drugačije gume, kako bi one duže trajale. I ako ova promena nije zakonski obavezna, vozači se odlučuju za promenu pneumatika. Proveravali smo kako da izbegnemo gužve koje se javljaju kod vulkanizera u ovom periodu godine.

U toku je zamena zimskih pneumatika koji su bili obavezni do 1. aprila. Veliki broj vozača se u ovom periodu odlučuju da zameni postojeći set guma, pa se neretko dešava da se napravi gužva kod vulkanizera. Ukoliko se termin zakaže na vreme nije potrebno dugo čekati na zamenu, kažu iz servisa ,,YU Niki“.

U ovoj vulkanizerskoj radnjikažu da se trude da svima izađu u susret, a tu je i posebna usluga čuvanja guma, takozvani hotel za gume.

Trajanje pneumatika zavisi od više faktora među kojima su i vremenske prilike, pritisak u gumam i način vožnje. Da bi guma trajale duže potrebna je posebna nega.

Dugogodišnji serviser ne preporučuje kupovinu polovnih guma, najbolje je kupiti nove, ističe on.

Dubina šare na letnjim gumama treba da bude 2 mm. Kako bismo pripremili auto za leto, potrebno je uraditi i druge preglede. Iz ovog servisa podsećaju da se kod njih mogu kupiti i nove auto gume, uz naravno, besplatnu montažu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad