Yunet
 

Društvo

Radosna uskršnja radionica održana u vrtiću „Bambi”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. april 2022. • 17:53 •

Radosna uskršnja radionica održana u vrtiću „Bambi”

U pančevačkom vrtiću „Bambi“ održana je radionica ukrašavanje uskršnjih jaja. Likovni predavač na radionici bio je akademski slikar Emil Sfera, a radionicu su obišle Tatjana Božić, gradska većnica za obrazivanje i Ljiljana Vojnov, v.d. direktorka PU „Dečja radost”.

Na radionici ukrašavanja uskršnjih jaja koja je organizovana u vrtiću „Bambi“ učestvovali su mališani iz predškolske grupe koji su zajedno sa akademskim slikarom Emilom Sferom ukrasili uskršnja jaja u raznim bojama a od zeke poželeli razne poklone. Polako počinju pripreme za jedan od najvećih hrišćanskih praznika – Uskrs. Svi koji provode vreme sa decom, od vaspitača, preko roditelja, do baka i deka imaju mogućnost da se zabavljaju i igraju sa njima, stvarajući šarena jaja..

Emil Sfera, likovni pedagog je istakao da je cilj radionica da povezuju likovna istraživanja sa kulturom i tradicijom. Prema njegovim rečima, ovakvim radionicama mališani se na adekvatan način pripremaju za školu.

– Normalno je da u ovo doba, kada se budi priroda i kada očekujemo Uskrs, pripremamo decu za ovaj lep praznik. Uključujemo se u sve ono što je sastavnu deo naše kulture i tradicije a to je farbanje jaja. Trudimo se da deci to približimo na jedan lep i tradicionalan način. Oni vežbaju ukrašavanje na jaja od stiropora, sve je prilagođeno njima.Radimo sa ekološkim bojama i na taj način stiču jedno veliko iskustvo a ukrašeno jaje će poneti kući na Veliki petak.

Mališani iz vrtića „Bambi“, svake godine na zanimljiv i raznovrsan način obeležavaju predstojeće uskršnje praznike, istakla je vaspitačica Branka Tomin.

– U susret najveselijem hrišćansko prazniku, naši predškolci, zajedno sa našim likovnim pedagogom Emilom Sferom oslikali su i ukrasili Uskršnja jaja, kako to i tradicionalno radimo. Mališani se veoma raduju Vaskrsu kao i Vrbici koju ćemo u petak obeležiti ovde kod nas u vrtiću a sve to u cilju očuvanja naše vere i tradicije.

Radionicu u vrtiću „Bambi“ obišle su i Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje i Ljiljana Vojnov, v.d. direktorka PU „Dečja radost”. Radionice ukrašavanje uskršnjih jaja, do Vaskrsa, biće organizovane u svim vrtićima sa teritorije grada Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena