Yunet
 

Društvo

Penzioneri iz Glogonja prijavljuju se za besplatnu rehabilitaciju u nekoj od 25 banja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. april 2022. • 16:46 •

Penzioneri iz Glogonja prijavljuju se za besplatnu rehabilitaciju u nekoj od 25 banja

Penzioneri čija primanja nisu veća od 30.978 dinara, mogu I ove godine da se prijave za besplatnu rehabilitaciju u nekoj od 25 banja u Srbiji. Na konkurs, koji je raspisao PIO Fond, mogu da se prijave do 21. aprila, a krajem maja oko 16.800 penzionera može da koristi ove pogodnosti.

U Domu penzionera u Glogonju velika je zainteresovanost za besplatnu rehabilitaciju u nekoj od 25 Banja u Srbiji. Prilikom prijave penzioneri mogu da navedu 3 banje u kojima bi želeli da borave. Kako navode u Udrženju penzionera Glogonj, članovi se najčešće opredeljuju za Banju Kanjižu, Vrdnik, Sokobanju I Vrnjačku Banju.

Pravo na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju u banjama I lečilištima Srbije imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, sa prebivalištem na teritoriji Srbije, čija penzija iznosi do 30.978 dinara i koji osim penzije nemaju druga lična primanja.

Udruženje penzionera Glogonj osim prijave za besplatnu rehabilitaciju u banjama, svojim članovima pomaže i oko nabavke ogreva. Članovi udruženja imaju mogućnost da ogrev plaćaju na 12 mesečnih rata bez kamate.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad