Yunet
 

Društvo

Pijačni prodavci razgovarali s Vučićem, nema novih blokada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. april 2022. • 13:17 •

Pijačni prodavci razgovarali s Vučićem, nema novih blokada

Foto: Tanjug

Pijačni prodavci, nezadovoljni zbog uvođenja elektronske fiskalizacije, razgovarali su danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i nakon sastanka preneli novinarima da su „optimističniji nego što su bili“ i da neće biti novih blokada grada.

Predsednik Udruženja pijačnih prodavaca Srđan Praštalo rekao je da je predsednik Vučić pokazao otvorenost da sasluša njihove pobleme, dodajući da su mu preneli, kako kaže, „nove pojedinosti problema“ sa kojima su suočeni.

„Jutros, kada smo ulazili, bili smo umereni optimisti, a sada nakon sastanka možemo da kažemo da je doza optimizma veća“, rekao je Praštalo.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da predsednik Vučić sa saradnicima razgovara o informacijama koje je dobio, nakon čega će se ponovo sastati sa prodavcima za oko nedelju dana, i da će Vučić pomoći koliko je u njegovoj moći.

Praštalo je rekao i da novih blokada grada neće biti, jer bi to bilo kranje nepošteno sa njihove strane.

Dodao je da su predsedniku objasnili da bi se, kako oni smatraju „drstičan korak“ – elektronska fiskalizacija, negativno odrazila na oko 100.000 ljudi koji se bave ovim poslom u Srbiji.

Prema njegovim rečima, za pomoć se nisu obratili nikome od nadležnih, već je njihova odluka bila da razgovaraju sa predsednikom.

Pijačni prodavci su protestovali u sredu u Beogradu, što je izazvalo kolaps u saobraćaju tokom celog dana.

Oni traže da budu izuzeti od nove elektronske fiskalizacije, koja predviđa da od 1. maja moraju da imaju fiskalne kase i izdaju račune, te da dobiju status pijačnog prodavca i da im se omogući da rade kao paušalci.

Izvor: Tanjug


Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad