Yunet
 

Društvo

Održan „Šarendan“ u organizaciji Udruženja za pomoć MNRO

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. april 2022. • 16:17 •

Održan „Šarendan“ u organizaciji Udruženja za pomoć MNRO

Udruženje za pomoć MNRO predstavilo se na Uskršnjem bazaru kroz svoju manifestaciju ,,Šarendan”. Ove godine svojim prisustvom ovaj događaj uveličali su i gosti, Udruženja iz Vršca i Pančeva.

: U sklopu Uskršnjeg bazara, a u organizaciji Udruženja za pomoć MNRO održan je ,,Šarendan”. Svakog Velikog četvrtka u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku njegovi članovi izlažu I prodaju ručne radove koje svakodnevno prave na mnogobrojnim radionicama.

Ovogodišnjem ,,Šarendanu” priključili su se i volonteri ,,Crvenog krsta”. Posebni gosti bili su udruženja ,,Na pola puta” iz Pančeva i ,,Otvoreno srce” iz Vršca koja su se takođe predstavili svojim proizvodima.

Na radionici životnih veština članovi udruženja kao pravi domaćini pripremili su razne poslastice za goste, pite, slatkiše, proje, kaže Dragana Novakov, domaćica u ovom udruženju. : Na ,,Šarendanu” su se mogle naći razne rukotvorine.Udruženja koja su se predstavila ističu da je važno da jedni drugima budu podrška i učestvuju zajedno na svim manifestacijama i projektima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena