Yunet
 

Društvo

Zatvoren Uskršnji bazar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. april 2022. • 20:10 •

Zatvoren Uskršnji bazar

Svečano je zatvoren peti po redu Uskršnji bazar. Ovaj događaj svojom igrom i pesmom ulepšali su Kulturno-umetničkog društva ,,Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo, ali i deca koja su voskom i ostalim tehnikama iscrtavali uskršnja jaja i takmičila se raznim igrama.

Na platou ispred Gradske uprave svečano je zatvoren Uskršnji bazar. Ceremoniju su svojom igrom i pesmom ulepšali mladi igrači Kulturno umetničkog društva ,,Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo. Ovo je lepa prilika da deca nastupe pred predstojeću Regionalnu smotru dečijeg muzičkog folkornog programa koja ih očekuje u narednom periodu, kaže Dejan Trifunović, rukovodilac ovog društva.

U sklopu programa, mladi su se takmičili u brzom nošenju kuvanog jaja, a najmlađi su bili u prilici da dekorišu uskršnja jaja jednom od najstarijih tehnika, oslikavanjem voskom. U tome im je pomagala slikarka Jelena Banjevac Ristić. poznata slikarka.

Ovaj bazar održan je po peti put u organizaciji Udruženja žena ,,Pančevke” i Turističke organizacije Pančevo, a posetioci su bili u prilici da prethodnih dana pazare različite slatke i slane specijalitete, kao i bogatu uskršnju dekoraciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena