Yunet
 

Društvo

Protojerej Radmanović u emisiji „Lice nacije”: Negujmo veru, ljubav i nadu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. april 2022. • 18:18 •

Protojerej Radmanović u emisiji „Lice nacije”: Negujmo veru, ljubav i nadu

Tokom najvećeg hrišćanskog praznika Vasrska treba da negujemo veru, ljubav i nadu – vrline koje nam je Hristos ostavio, izjavio je u emisiji Lice nacije protojerej-stavrofor Radoslav Radmanović, koji je vernicima čestitao Uskrs.

Vaskrsenje je temelj hrišćanstva, jer predstavlja Hristovu pobedu nad smrću. To je najveći hrišćanski praznik, podsetio je protojerej-stavrofor pančevački Radoslav Radmanović, gostujući u emisiji LN. Vera, ljubav i nada, neke su od vrlina koje nam je Hristos ostavio i važno je da ih negujemo, navodi protojerej Radmanović .

Čovečanstvo danas prolazi kroz razna iskušenja, a materijalizam je mnoge udaljio od Boga i puta kojim je Hristos hodao, kaže protojerej Radmanović. Savremeni čovek, kako objašnjava, živi samo za sebe, a istinski hrišćanin služi gospodu i bližnjima.

Molitva je potrebna svakome od nas, jer predstavlja razgovor sa samim gospodom“, istakao je protojerej Radmanović, ukazujući na njen značaj.

Protojerej Radoslav Radmanović govorio je o 7 svetih tajni: krštenju, miropomazanju, pokajanju, pričešću, sveštenstvu, braku i jeloosvećenju. Posebno je ukazao na potrebu čoveka za ispovešću i važnosti pokajanja. Strah čoveka često udalji od cilja, ali ako imamo pravu veru, nadu u vaskrsenje i u večni život onda nema mesta strahu, zaključio je Protojerej Radmanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad