Yunet
 

Društvo

Akcija „Da se bolje vidimo“ krenula od Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. april 2022. • 15:20 •

Akcija „Da se bolje vidimo“ krenula od Pančeva

Agencija za bezbednost saobraćaja i MUP su pokrenuli akciju ‚‚Da se bolje vidimo”, tokom koje će u 11 gradova Srbije razgovarati sa građanima kako da preduprete rizike po pešake u saobraćaju. Četvrtina poginulih u saobraćaju su pešaci, a samo prošle godine poginulo je 148 pešaka.

Akcija‚‚Da se bolje vidimo” čiji je cilj unapređenje bezbednosti pešaka u nočnim uslovima vidljivosti krenula je od Pančeva. Ovom prilikom volonteri gradske Kancelarije za mlade davali su prikladne poklone u vidu floroscentnih prsluka i narukvica kako bi pešaci bili što vidljiviji. Prema podacima u saobraćaju 63 posto od ukupnog broja poginulih pešaka strada u naseljima, rekao je v.d. direktora agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić.

Osim volontera u akciji su učestovali i saobraćajni policijaci koji su građanima kroz razgovor preporučili kako da se bezbedno ponošaju u saobraćaju. Pomočnik načalnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Vladan Nikolić ocenio je da su pešaci u saobraćaju najranjivija grupa i pozvao ih da koriste reflektujuće materijale i da oni doprinesu povećenju bezbednosti u saobraćaju.

U ovoj akciji učestvovala je i predsednica Udruženja ‚‚Da se bolje vidimo” novinarka Dea Đurđević koja je navele da su ove akcije značajne zbog neposrednog kontakta sa ljudima.

Član Gradskog veća Pančeva Predrag Živković rekao je da Pančevo nije nasumično izabrano za ovu akciju već zato što je u poslednje vreme bilo dosta obaranja pešaka.

Akcija o zaštiti pešaka u saobraćaju u narednom periodu nastaviće se u 10 gradova Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad