Yunet
 

Društvo

Deliblatska peščara jedno je od omiljenih izletišta za prvomajski uranak

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. maj 2022. • 12:40 •

Deliblatska peščara jedno je od omiljenih izletišta za prvomajski uranak

U Devojačkom bunaru bilo je dosta ljudi koji su i ovaj 1. maj odlučili da provedu u prirodi porodično ili sa odabranim društvom. Deliblatska peščara jedno je od omiljenih izletišta za prvomajski uranak, pa su se među posetiocima ove godine našli i gosti iz Obrenovca, Kovačice, Beograda i Pančeva.

Šume i razna izletišta najpopularnija su mesta za prvomajske praznike. Tradicija nalaže da se ustane ranom zorom kako bi se porodično ili sa prijateljima organizovao lep dan u prirodi. U Devojački bunar izletnici su došli već tokom noći kako bi zauzeli najbolja mesta za opuštanje.

Za brojno društvo potrebno je i dosta hrane. Na meniju je ovih dana najčešće roštilj, ali može se videte i poneki kotlić u kome se na tihoj vatri kuva riblja čorba.

Neki ovaj dan proslavljaju uživajući u jelu i piću, neki u sportu, ali svi su se potrudili da ga provedu u dobrom društvu. Posetioci ovog prvomajskog uranka u Devojačkom bunaru mogli su da prošetaju okolinom, gde su ih čekali prodavci sa slatkim i slanim osveženjem. Nadamo se da će izletnici pažljivo ugasiti vatru i žar nakon spremanja hrane i poneti ostatke hrane i ostalo smeće sa sobom, poruka koja je istaknuta i koju su mogli da vide izletnici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena