Yunet
 

Društvo

Na 21. Rebubličkom takmičenju iz prve pomoći 10 ekipa iz cele Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. maj 2022. • 18:12 •

Na 21. Rebubličkom takmičenju iz prve pomoći 10 ekipa iz cele Srbije

Republičko takmičenje Medicinskih škola u prvoj pomoći 21. po redu svečao je otvoreno u Narodnoj bašti. Glavni organizator je Medicinska škola ,,Stevica Jovanović“ iz Pančeva, a na takmičenju će tokom dva dana u našem gradu učestvovati oko 160 učenika iz cele Srbije.

Takmičenje Zajednice medicinskih škola Republike Srbije održava se svake godine u različitom gradu. Ove godine čast i poverenje da takav događaj organizuje pripalo je Medicinskoj školi ,,Stevica Jovanović“ iz Pančeva. Na 21. Republičkom takmičenju učestvuje 10 ekipa iz naše zemlje, a oni će se takmičiti u prvoj pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja. Učenici pančevačke obrazovne ustanove svečanim nastupima u Narodnoj bašti otvorili su ovaj događaj.

Ove godine takmičiće se ukupno 160 učenika iz cele Srbije, a prema pravilniku škola domaćin nema svoje predstavnike, već organizuje kompletan događaj.

Jedna od škola koja se takmiči je Medicinska škola sa Domom učenika ,,Sestre Ninković“ iz Kragujevca.

Praktični deo takmičenja održaće se u Deliblatskoj peščari, a radni poligon biće unutar školsko-rekreativnog centra ,, Čardak“. Posebna pomoć u organizaciji pružili su Crveni krsta, Hitna medicinske pomoći Pančevo i Vatrogasnog društva iz Deliblata. Događaj je podržala i Gradska uprava Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena