Yunet
 

Društvo

Počeo kviz Zdrava škola

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. maj 2022. • 19:58 •

Počeo kviz Zdrava škola

U Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ održano je drugo kvalifikaciono takmičenje u kvizu Zdrava škola, koje organizuju patronažne sestre pančevačkog Doma zdravlja. Takmičila su se deca iz Mikine škole, Bratstvo Jedinsto i Đura Jakašić, a u finale idu četvrtaci iz škole domaćina.

Kviz Zdrava škola osmišljen je za učenike četvrtih razreda. Pre samog kviza, deca dobijaju osnovna znanja o zdravom životu od patronažnih sestara u okviru njihovih redovnih aktivnosti koje podrazumevaju i zdravstveno obrzovanje učenika od prvog do četvrtog razreda. Najveća znanje ovoga puta pokazali su učenici četvrtog razreda iz Osnovne škole Miroslav Antić, koji su se takmičili sa vršnjacima ioz Đurine škole i škole Bratstvo Jedinstvo.

Kviz Zdrva škola pre nekoliko godina osmislile su patronažne seste kako bi decu uzrasta od 10 godina naučile osnovama pravilnog i zdravog života. Kviz se sastaji od 4 igrice, a deca probeleme rešavaju zajedno.

Ovogodišnji finalisti su četvrtači i škole Sveti Sava i Miroslav Antić, i čekaju trećeg finalistu. Finale ovogodišnjeg kviza Zdrava škola biće održano 17. Maja, a najbolje očekuju priznajna i prigodne nagrade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena