Yunet
 

Društvo

Časovi profesionalne orijentacije u OŠ„Branko Radičević“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. maj 2022. • 16:32 •

Časovi profesionalne orijentacije u OŠ„Branko Radičević“

U OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu za učenike 4. razreda održani su časovi profesionalne orjentacije. Za predstavljanje profesija bili su zaduženi roditelji đaka. Kako u školi navode cilj je da se deci približe različita zanimanja.

Učenici 4. razreda OŠ “Branko Radičević” na časovima profesionalne orjentacije bili su u prilici da se upoznaju sa nekom od profesija koje može biti i njihovo zvanje u budućnosti. Za predstavljanje zanimanja bili su zaduženi roditelji. Umesto časa razredne nastave, u školskoj sali, čas fizičkog vaspitanja vodila je Aleksandra Milutinov, po struci trener.

Đaci su imali priliku da saznaju šta su stari zanati i koliko je zanimljivo izrađivati i prodavati ručne radove.Interesantno za decu, a posebno za dečake bilo je i upoznavanje sa poslom elektrotehničara.

Časovi profesionalne orjentacije pokazali su se kao zanimljivi i poučni za dacu, kažu u Brankovoj školi. Direktor ove obrazovne ustanove Mirko Novović najavio je da će časovi profesionalne orjentacije biti orodržani i za učenike 8. razreda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad