Yunet
 

Društvo

Obeležen jubilej Centra za socijalni rad i Sigurne kuće Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. maj 2022. • 17:06 •

Obeležen jubilej Centra za socijalni rad i Sigurne kuće Pančevo

Obeležen je jubilej Centra za socijalni rad, ,,Solidarnost“ 60 godina od osnivanja, kao i 10 godina Sigurne kuće u Pančevu. Dečji radovi prikupljeni tokom 10 godina postojanja Prihvatilišta za žene i decu, žrtve porodičnog nasilja predstavljeni su izložbom ,,Evo ja sam dobro“ u u foajeu Kulturnog centra.

Izložbom radova dečjeg stvaralaštva ,,Evo ja sam dobro“ u foajeu Kulturnog centra Pančevo obeležen je jubilej 60+10 godina rada Centra za socijani rad ,,Solidarnost“ i Sigurne kuće Pančevo. Prikazani su radovi dece štićenika ove ustanove koja je tokom 10 godina rada pružila pomoć za više od četiri stotine dece različitih uzrasta.

Radnici i stručni saradnici u Sigurnoj kući ostaju u kontaktu sa majkama i decom, žrtvama porodičnog nasilja koja su jedan deo života proveli u ovom prihvatilištu, rekla je Zorica Domošljan, socijalni radnik u Sigurnoj kući.

Svečano otvaranje uveličao je veliki broj gostiju, a samu izložbu otvorio je gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković.

: Nakon boravka u ovoj ustanovi , štićenici, žene i deca ostaju u kontaktu sa socijalnim radnicima koji im pružaju neophodnu pomoć i podršku. U prethodne dve godine bio je ograničen prijem i korigovan broj smeštajnih kapaciteta zbog epidemioloških mera. Međutim, u ovom prihvatilištu u Pančevu trenutno borave 4 žene i šestoro dece.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad