Yunet
 

Društvo

Dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. maj 2022. • 19:38 •

Dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u vrtiću ‚‚Petar Pan“ održan je Dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima. Sajam je održao Crvni krst Pančevo u saradnji sa Gradskom upravom Pančeva.

U vrtiću ‚‚Petar Pan“ u okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta održan je dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima. Volonteri Crvenog krsta Pančevo su na zanimljiv i interaktivan način deci predškolskog uzrasta predstavili temu o trgovini ljudima. Deca su kroz igru i kvizove bila u prilici da nauče o opasnostima kada pričaju sa nepoznatim ljudima.

Poseban akcenat Crveni krst Pančevo posvećuju radu sa najmlađima kroz kreiranje materijala zanimljivog za decu u skladu sa njihovim uzrastom. Ove godine od materijala su imali magnetne puzle i igre memorije sa likovima Miše i Maše .

Crveni krst Srbije sprovodi Program borbe protiv trgovine ljudima još od 2006. godine fokusiraći se na ranjive ciljne grupe, decu i mlade. Program je baziran na vršnjačkoj edukaciji i sprovode ga volonteri Crvenog krsta širom Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena