Yunet
 

Društvo

Rekonstrukcija raskrsnice ulica Miloša Obrenovića i Vojvođanski bulevar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. maj 2022. • 09:16 •

Rekonstrukcija raskrsnice ulica Miloša Obrenovića i Vojvođanski bulevar

Rekonstrukcija raskrsnice ulica Miloša Obrenovića i Vojvođanski bulevar u Pančevu se vrši radi izgradnje kružnog toka saobraćaja u cilju povećanja saobraćajnog kapaciteta buduće kružne raskrsnice koja će omogućiti veću protočnost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Planirani su radovi na rekonstrukciji postojeće raskrsnice sa svim pripadajućim instalacijama i saobraćajnim površinama.

Izvođenje radova je planirano u tri faze:

Prva faza obuhvata radove na kolovoznoj konstrukciji, pešačkim i biciklističkim stazama na jednoj polovini ulice Miloša Obrenovića (južni deo raskrsnice) i kraku raskrsnice ulice Vojvođanski bulevar. U ovoj fazi omogućeno je dvosmerno odvijanje saobraćaja u ulici Miloša Obrenovića sa severne strane, dok je zabranjen saobraćaj u ulici Vojvođanski bulevar.

Druga faza obuhvata radove na kolovoznoj konstrukciji, pešačkim i biciklističkim stazama na drugoj polovini ulice Miloša Obrenovića (severni deo raskrsnice) i ulice Sterijine. U ovoj fazi omogućeno je dvosmerno odvijanje saobraćaja u ulici Miloša Obrenovića, dok je zabranjen saobraćaj u ulici Vojvođanski bulevar i Sterijinoj.

Treća faza obuhvata radove na izgradnji fizičkih ostrva kod desnog skretanja, pešačkim i biciklističkim stazama, obeležavanju i postavljanju saobraćajne signalizaciji i drugih radova, pri čemu je potrebna potpuna obustava saobraćaja na svim prilazima raskrsnici. Ova treća faza radova i sama obustava saobraćaja će trajati što je moguće kraće, a za vreme obustave saobraćaj će se preusmeriti na okolne ulice.

Početak izvođenja radova se planira od 16.05.2022.godine, a završetak radova se očekuje 20. avgusta 2022.godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena