Yunet
 

Društvo

Predsednik Vučić: Svi zajedno moramo raditi na istoj politici da bismo mogli da preživimo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. maj 2022. • 10:20 •

Predsednik Vučić: Svi zajedno moramo raditi na istoj politici da bismo mogli da preživimo

Foto: Printscreen/informer

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gost je nedeljnog Jutra na TV Prva gde govori o svim aktuelnim i najznačajnijim temama za našu zemlju.

– Ponekad je dobro određene stvari prećutati. Ne možete da posmatrate izolovano situaciju, morate brinuti hočćemo li imati dovoljno ulja, gasa, šećera, hoćete li uopšte preživeti. Dolazi najteža zima u poslednjih 70 godina. Niko ne želi nikoga da čuje. Nedostajaće hrane. Energenata ima dovoljno. Oni će biti neverovovatno skupi. Oko 25 odsto svetskog tržišta neće imati hleba. Od kada je Indija zabranila izvoz pšenice, ponovo imamo skok cena pšenice.

Vučić je prokomentarisao uvođenje sankcija Rusiji od strane Srbije.

– Ljudi, nemojte da se ponašamo kao da se ništa oko nas ne dešava, i da čekamo da živimo bolje, a imamo uslove gotovo proglašenog svetskog rata i svetskog sukoba – kazao je i dodao:

– Cena koju plaćamo je ogromna. Mi suštinski nemamo izlaz na tržište kapitala.

Zima koja dolazi biće najteža u poslednjih 70 godina, ono što je sigurno nedostajaće mnogo hrane, energenita ima dovoljno, ali će biti neverovatno skupi, 25 odsto svetskog tržišta neće imati hleba.

– Rusija je zabranila izvoz osim prijateljskimj zemljama – nema ni kilograma za Evropu. Sve stvari moraju da se posmatraju zajedno, a ne izolovano. Svi zajedno moraju da rade na istoj politici da bismo mogli da preživimo. Nemojte da se ponašamao kao da se ništa oko nas ne dešava. Imamo uslove apsolutno gotovo proglašenog ili gore nego proglašenog svetskog rata i sukoba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena