Yunet
 

Društvo

Nova linija Pantransporta spaja Teslu i Starčevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. maj 2022. • 14:30 •

Nova linija Pantransporta  spaja Teslu i Starčevo

Pantransport od 17. maja uvodi novu gradsku liniju, broj 8 koja će saobraćati od naselja Tesla do okretnice u Starčevu. Prvi polazak iz Pančeva je u 5. 30 sati, dok iz Starčeva će autobusi na ovoj liniji kretati u 6.20 sati. Linija će saobraćati u intervalu na 40 minuta, radnim danima.

Pantransport ima najveću frekcenciju putnika na deonici kojom saobraća gradska linija broj 14, koja spaja grad, naselje Kotež sa Omoljicom. Uočeno je da veliki broj putnika izlazi i ulazi u autobuse u Starčevu, pa je odlučeno da se uvede nova gradska linija, koja će nositi broj 8.

Uvođenjem nove linije znatno će se povećati broj polazaka autobusa koji saobraćaju na ovoj deonici, a velike mogućnosti prevoza sada će imati i stanovnici koji žive u naselu Sodara i centru grada. Broj polazaka prema Južnoj zoni će sada biti oko 80 dnevno, naglašava Savičić.

Pantransport dnevno realizuje oko 800 polazaka, kako u gradu, tako i u međumesnom saobraćaju. Dnevno je na našim ulicama oko 50 vozila, koji podmiruju potrebe stanovnika Pančeva za javnim prevozom. Linija broj 8 će saobraćati u okviru zone jedan, pa će karata iznosti 70, odnoso 80 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad